Increase Size Decrease Size Reset font to default

Etnosystem.pl

etno, world music, kultura i sztuka

« »

Indonezja: zapiski z podróży

Bajkowe Bali, Jawa, Borneo czy Sumatra. Edyta i Łukasz Parzuchowscy przemierzyli Indonezję, wrażenia ze swojej podróży utrwalając na fotografiach i dzienniku podróży. Zapraszamy do lektury relacji z wyprawy.

Czytaj

Wszystkie drogi prowadzą do Rzymu

W starożytności powiedzenie "wszystkie drogi prowadzą do Rzymu" miało sens dosłowny. Dzisiaj wciąż nie traci ono na znaczeniu – wielu mieszkańców tego miasta uważa, że drogi życiowe prowadza nas tak, by choć raz w życiu odwiedzić to miejsce.

Czytaj

Kraków na Rozstajach

W Krakowie trwa festiwal Rozstaje, któremu Etnosystem.pl patronuje medialnie. Muzyka folk i worldbeat z różnych zakątków globu, warsztaty taneczne i instrumentalne - serce Małopolski tętni ludowością.

Czytaj

Cały świat w jednym mieście

Czeska Ostrava przez kilka lipcowych dni tętni muzyką całego świata. Gwiazdy rocka, folk-rocka i world music, szaleństwo The Cranberries, ekstaza z Afro Celt Sound System przy akompaniamencie burz i ulew. Po prostu: Colours of Ostrava.

Czytaj

afektywni

Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?

Kamiński nie chce już podróżować
(1 wejść) (1) Gość
W dółStrona: 1
TEMAT: Kamiński nie chce już podróżować
Kamiński nie chce już podróżować 7 mies., 2 tygodni(e) temu Oklaski: 0
Trafiłam dziś na dość specyficzny wywiad z podróżnikiem Markiem Kamińskim: www.mmwroclaw.pl/7165/2009/12/15/marek-k...districtChanged=true

"Teraz jestem kimś dla świata, a nikim dla rodziny. Lepiej być nikim dla świata, a kimś dla rodziny" - mówi Marek Kamiński. Zdobywca biegunów chce zrezygnować z dalekich wypraw."

Dość niecodzienne podejście, jak na długoletniego podróżnika... Zawsze wydawało mi się, że tacy ludzie po prostu żyją swoim podróżowaniem... a tu może jednak nie?
Mysza
"Ludowość jest siłą człowieczeństwa"
Admin
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Etnosystem.pl Urodziny: 12/19
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

O: Kamiński nie chce już podróżować 7 mies., 1 Tydzień temu Oklaski: 0
w sumie na tym etapie już mu się nie dziwię. Zdobył chyba wszystko, co mógł zdobyć - a wydaje mi się, że nawet "tacy" ludzie w końcu potrzebują pewnej stabilizacji

choć nie ukrywam szkoda, pamiętam że jeszcze jako dziecko śledziłam w TV jego wyprawy na bieguny
Kaska
red. naczelna
Admin
graph
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

O:Kamiński nie chce już podróżować 4 mies., 1 Tydzień temu Oklaski: 0
no i niedługo po tym uskutecznił Projekt Wisła... on jest chyba uzależniony
Kaska
red. naczelna
Admin
graph

O:Kamiński nie chce już podróżować 4 mies. temu Oklaski: 0
na to wygląda albo ma za dużo pomysłów. Chociaż w wywiadzie p kajakowaniu powiedział znowu, że chce się poświęcić rodzinie...

Moim zdaniem podróżnik to nie zawód czy hobby to styl życia. A styl życia ciężko zmienić
Mysza
"Ludowość jest siłą człowieczeństwa"
Admin
graphgraph
Etnosystem.pl Urodziny: 12/19

Do góryStrona: 1

Newsletter

Etnonews co tydzień do kawy.

Imię:

Email:

Kup sobie książkę!

Twoje konto

Pogoda

.